понеділок, 1 лютого 2016 р.

Конкурс ораторського мистецтва

«Заговори, щоб я тебе побачив» (Сократ)
 «Яка людина, така його і мова», — вважав Сократ. Не випадково древній мудрець пропонував людині заговорити, щоб у співрозмовників з’явилася можливість зрозу­міти, хто перед ними.
Саме словами Сократа «Заговори, щоб я тебе побачив» в черговий раз 29 січня 2016 року був  розпочатий  районний конкурс ораторського мистецтва. Цього разу він про­ходив на базі відділу освіти, де най­кращі представники шкіл Запорізького району відс­тоювали честь своїх навча­льних закладів.
 Впевнені, яскраві, енергійні, а інколи вибухові виступи 100 відсотково утримували увагу журі… 
Єфімова Крістіна, учениця Кушугумського НВК «школа І-ІІІ ст.-гімназія «Інтелект»  (вч. Гарьковина Т.М.) перший раз брала участь у конкурсі. Виступ тривав недовго, але декількох хвилин було досить для того, щоб довести журі та аудиторії свій ораторський талант, вибо­роти І місце  та перейти в третій тур.
Ретельна підготовка учениці 9 класу Марі’вського НВК Зубкової Ганни (вчитель Хма­рюк Н.В.)  та учениці11 класу Володимирівського НВК Зубкової Анни дозволила по­сісти  дівчатам ІІ місце та порадувати своїх наставників.
В загальному заліку ІІІ-ми стали  Топорко Катерина, учениця 10 кл.  Лежинсь­кого НВК (вч. Кучеренко О.В.) та Хода Ксенія, учениця 9 класу Володимирівського НВК (вч. Крамарець О.А).
Хотілося б зауважити, що учасники конкурсу добре володіють даром красномовства. І хто знає може в цих тендітний дівчатках зароджуються нові лідери підростаючого по­коління.
Такі конкурси дають великий досвід, який і надалі буде проявлятися в навчальній дія­льності. В таких заходах переможених не буває. Тут кожен долає чергову вершину своїх здібностей, відшліфовує свої вміння.

Керівник РПМК вчителів української мови та літератури Олена Бабкина.

Немає коментарів:

Дописати коментар